04 67 37 05 26
RESERVEREN

De stranden in de buurt van de camping Les Peupliers in Colombiers in Occitanie tussen zee en achterland. het hele jaar open

TOERISME

Camping Les Peupliers ligt in de stad Colombiers.
Gelegen tussen de zee en het achterland, zal iedereen zijn plezier vinden om te wandelen.

OCCITANIE

Administratieve regio van Zuid-Frankrijk, op de mediterrane gevel, Occitanie.
Het komt gedeeltelijk overeen met de voormalige provincies Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées.

Le climat, de type méditerranéen, est caractérisé par un ensoleillement exceptionnel.
Het klimaat, van mediterrane type, wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke zonneschijn.
Vakanties in Occitanië, het land van de gastronomie, in het zuiden van Frankrijk, worden geproefd met familie of vrienden.
Aquí encontrará algunas ideas de lugares turísticos esenciales para ver en un radio de 70 kilómetros, no podemos presentar todos los sitios pero hemos hecho una lista exhaustiva por temas.

We wensen je leuke ontdekkingen en aangename bezoeken !!!

Valras strand
Valras strand
Avec plus de 4 kilometres de plage de sable fin en plein centre ville, Valras se positionne comme la station balnéaire incontournable de l'Hérault.
Une plage parfaitement sécurisée, impeccablement entretenue à proximité de tous les commerces, voila l'offre valrassienne.
Nul besoin de voiture ou de longues marches à pied pour se désalterer, ma,ger, acheter le journal: tout est à proximité.
Strand van Vendres
Strand van Vendres
Bij Chichoulet geniet het hele gezin van de strand- en natuuractiviteiten!
Zwemmen, wandelen op het zand, wandelen in de duinen, initiatie en excursies in het skien, bootverhuur, zeevissen ....
Vakantiegangers en watersporters hebben een prachtig strand, redding en ruim. Wat is er leuker dan genieten van de zachtheid van het water en het fijne zand!
Sérignan
Sérignan
Sérignan-Plage ligt tussen Portiragnes en Valras Plage. In dit station zijn er maar heel weinig winkels (twintig) en geen echte binnenstad.
Ondanks de aanwezigheid van veel toeristische voorzieningen, wordt de omgeving behouden (geen gebouw of significante constructie).
De hoofdactiviteit in Sérignan is zwemmen! Er zijn bijna 5 km aan zandstranden in Sérignan.
Het meest toegankelijke strand (omdat er een grote parkeerplaats in de buurt is) is het Grande Maîre-strand.
Het wildste strand van Sérignan is het strand van Orpellières, gelegen in het natuurreservaat.
Dit strand wordt begrensd door hoge duinen die 8 meter hoog kunnen worden.
In het centrum is er ook een naturistenstrand dat bekend staat als een van de mooiste in de Languedoc Roussillon. In totaal zijn er 5 stranden, waarvan er 3 in de zomer worden bewaakt.
Strand van Portiragnes
Strand van Portiragnes
Gelegen tussen Vias en Sérignan, is de badplaats Portiragnes weinig bekend in de Languedoc Roussillon.
Dit resort heeft echter een natuurlijke omgeving behouden, heel anders dan de grote badplaatsen van de Hérault.
Op de stranden van Portiragnes kunnen we genieten van een stuk zand op ongeveer 2 km van Vias Plage Sérignan.
We genoten van de natuurzijde van dit strand dat beschermd is van het stadscentrum en de auto's door belangrijke duinen.De breedte van de stranden is belangrijk, het is niet ongebruikelijk om een uitsparing van 50 meter te vinden.
Het meest oostelijke strand dat bekend staat als La Redoute is zeer aangenaam, zelfs als het aantal bezoekers aanzienlijk kan zijn vanwege verschillende campings in de buurt van Vias. Langs de kust wordt in de zomer ook een groot strand bewaakt.
Verder naar het westen, nabij het Bosquet, is er een prachtig strand met een picknickplaats in het bos.
Het dorp Portiragnes is weg van de kust Klein charmant dorpje met het Canal du Midi, het is het startpunt voor vele wandelingen of direct op een woonboot.
Het weststrand, na zeilschool, is toegestaan aan honden aan de leiband.
De Cap d'Agde
De Cap d'Agde
Cap d'Agde is een van de beroemdste badplaatsen in de Hérault. Met zijn 14 km fijn zand hebben vakantiegangers de keuze tussen verschillende stranden. Het strand van Richelieu, gelegen nabij de haven en winkels, is het grootste van Cap d'Agde. De stranden van Cap d'Agde zijn bereikbaar via voetpaden (les ramblas) waardoor het aangenaam is voor gezinnen met kinderen (geen wegen in de buurt). Merk op dat het Grande Conque-strand een zwart zandstrand is aan de voet van de kliffen van Cap d'Agde, wat zeldzaam is in de regio en zelfs in Frankrijk!
Cap d'Agde, het is ook een groot toeristencomplex dat open is aan de Middellandse Zee met een centrum voor thalassotherapie en een nudistengedeelte. Op het eiland van recreatie zijn er attracties voor de hele dag en nacht.
Cessenon op Orb
Cessenon op Orb
Mirepisset
Mirepisset
BIZE MINERVOIS
BIZE MINERVOIS
ROQUEBRUN
ROQUEBRUN
Het meer van Salagou
Het meer van Salagou
Bevindt zich vijftig kilometer ten noordwesten van Montpellier, in de buurt van Clermont Hérault. Zijn banken zijn bijna virges van constructie.
Het is bekleed met oude vulkanen en rode rots canyons die contrasteren met het blauw van het water. Zachte binnenzee, de watertemperatuur reikt tot 28 ° in de zomer.
De kloven van Heric (Mons la Trivalle)
De kloven van Heric (Mons la Trivalle)
Wandel langs de stroom, om de vele watervallen en kloven te ontdekken.
De Gorges d'Héric zijn ook een badplaats (zonder toezicht). Geniet van zonnige dagen om af te koelen in de natuurlijke zwembaden.
Sluit je aan bij het charmante gehucht Heric "typisch" voor de lokale architectuur met zijn kleine stenen huizen met daken bedekt met leisteen en kastanje houten kozijnen, smalle geplaveide straten en terrasvormige gronden.
De Gorges de l'Herault
De Gorges de l'Herault
“Grand site van Frankrijk” gegraven in het hart van het massief van Séranne, in de Languedoc Roussillon. Een half uur van Montpellier, de kloven van de Hérault zijn een ideale plek om op te frissen in het hart van het kreupelhout. Zoals vaak in de kloven van deze top 10, is het mogelijk, is het mogelijk om kano's te huren voor om af te dalen naar het ritme van de stroom. U zult ook de kans hebben om langs de loop van prachtige dorpen zoals Saint Guilhem de woestijn te ontmoeten, die een van de mooiste dorpen in Frankrijk is.
Lake of Jouarres (Homps)
Lake of Jouarres (Homps)
Dit meer van 100 ha, aan de rand van het Canal du Midi, biedt u de mogelijkheid om vele wateractiviteiten uit te oefenen: zwemmen, zeilschool ...
Lake Cavayère (Carcassonne)
Lake Cavayère (Carcassonne)
Zeer dicht bij de stad Carcassonne, dit meer van 22 hectare, heeft een maximale diepte van 23 meter. Verzilverd en beschut tegen de wind, ideaal voor initiatie om te windsurfen. Het heeft 300 meter aangelegd strand (gazon en zand), picknickplaatsen, een haak-tak ...
Het Raviège-meer
Het Raviège-meer
Gelegen in de buurt van de Salvetat sur Agout, de dam van Raviège, een hoogte van 35 meter, creëert een reservoir van 410 hectare en 12 km lang.
Alle wateractiviteiten zijn begaanbaar op dit meer, behalve de jetski. Een nautische basis maakt het mogelijk om waterfietsen, kano's, boten te huren ... Tal van wandel- en mountainbikeroutes lopen door het bos van beuken en dennenbomen die het meer omringen.

Balade à vélo