04 67 37 05 26
RESERVEREN

De camping Les Peupliers en Occitanie tussen zee en binnenland ligt in Colombiers, in de buurt van het Canal du Midi. het hele jaar open

TOERISME

Camping Les Peupliers ligt in de stad Colombiers.
Gelegen tussen de zee en het achterland, zal iedereen zijn plezier vinden om te wandelen.

OCCITANIE

Administratieve regio van Zuid-Frankrijk, op de mediterrane gevel, Occitanie.
Het komt gedeeltelijk overeen met de voormalige provincies Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées.

Le climat, de type méditerranéen, est caractérisé par un ensoleillement exceptionnel.
Het klimaat, van mediterrane type, wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke zonneschijn.
Vakanties in Occitanië, het land van de gastronomie, in het zuiden van Frankrijk, worden geproefd met familie of vrienden.
Aquí encontrará algunas ideas de lugares turísticos esenciales para ver en un radio de 70 kilómetros, no podemos presentar todos los sitios pero hemos hecho una lista exhaustiva por temas.

We wensen je leuke ontdekkingen en aangename bezoeken !!!

Valras strand
Valras strand
Avec plus de 4 kilometres de plage de sable fin en plein centre ville, Valras se positionne comme la station balnéaire incontournable de l'Hérault.
Une plage parfaitement sécurisée, impeccablement entretenue à proximité de tous les commerces, voila l'offre valrassienne.
Nul besoin de voiture ou de longues marches à pied pour se désalterer, ma,ger, acheter le journal: tout est à proximité.
Strand van Vendres
Strand van Vendres
Bij Chichoulet geniet het hele gezin van de strand- en natuuractiviteiten!
Zwemmen, wandelen op het zand, wandelen in de duinen, initiatie en excursies in het skien, bootverhuur, zeevissen ....
Vakantiegangers en watersporters hebben een prachtig strand, redding en ruim. Wat is er leuker dan genieten van de zachtheid van het water en het fijne zand!
Sérignan
Sérignan
Sérignan-Plage ligt tussen Portiragnes en Valras Plage. In dit station zijn er maar heel weinig winkels (twintig) en geen echte binnenstad.
Ondanks de aanwezigheid van veel toeristische voorzieningen, wordt de omgeving behouden (geen gebouw of significante constructie).
De hoofdactiviteit in Sérignan is zwemmen! Er zijn bijna 5 km aan zandstranden in Sérignan.
Het meest toegankelijke strand (omdat er een grote parkeerplaats in de buurt is) is het Grande Maîre-strand.
Het wildste strand van Sérignan is het strand van Orpellières, gelegen in het natuurreservaat.
Dit strand wordt begrensd door hoge duinen die 8 meter hoog kunnen worden.
In het centrum is er ook een naturistenstrand dat bekend staat als een van de mooiste in de Languedoc Roussillon. In totaal zijn er 5 stranden, waarvan er 3 in de zomer worden bewaakt.
Strand van Portiragnes
Strand van Portiragnes
Gelegen tussen Vias en Sérignan, is de badplaats Portiragnes weinig bekend in de Languedoc Roussillon.
Dit resort heeft echter een natuurlijke omgeving behouden, heel anders dan de grote badplaatsen van de Hérault.
Op de stranden van Portiragnes kunnen we genieten van een stuk zand op ongeveer 2 km van Vias Plage Sérignan.
We genoten van de natuurzijde van dit strand dat beschermd is van het stadscentrum en de auto's door belangrijke duinen.De breedte van de stranden is belangrijk, het is niet ongebruikelijk om een uitsparing van 50 meter te vinden.
Het meest oostelijke strand dat bekend staat als La Redoute is zeer aangenaam, zelfs als het aantal bezoekers aanzienlijk kan zijn vanwege verschillende campings in de buurt van Vias. Langs de kust wordt in de zomer ook een groot strand bewaakt.
Verder naar het westen, nabij het Bosquet, is er een prachtig strand met een picknickplaats in het bos.
Het dorp Portiragnes is weg van de kust Klein charmant dorpje met het Canal du Midi, het is het startpunt voor vele wandelingen of direct op een woonboot.
Het weststrand, na zeilschool, is toegestaan aan honden aan de leiband.
De Cap d'Agde
De Cap d'Agde
Cap d'Agde is een van de beroemdste badplaatsen in de Hérault. Met zijn 14 km fijn zand hebben vakantiegangers de keuze tussen verschillende stranden. Het strand van Richelieu, gelegen nabij de haven en winkels, is het grootste van Cap d'Agde. De stranden van Cap d'Agde zijn bereikbaar via voetpaden (les ramblas) waardoor het aangenaam is voor gezinnen met kinderen (geen wegen in de buurt). Merk op dat het Grande Conque-strand een zwart zandstrand is aan de voet van de kliffen van Cap d'Agde, wat zeldzaam is in de regio en zelfs in Frankrijk!
Cap d'Agde, het is ook een groot toeristencomplex dat open is aan de Middellandse Zee met een centrum voor thalassotherapie en een nudistengedeelte. Op het eiland van recreatie zijn er attracties voor de hele dag en nacht.
Cessenon op Orb
Cessenon op Orb
Mirepisset
Mirepisset
BIZE MINERVOIS
BIZE MINERVOIS
ROQUEBRUN
ROQUEBRUN
Het meer van Salagou
Het meer van Salagou
Bevindt zich vijftig kilometer ten noordwesten van Montpellier, in de buurt van Clermont Hérault. Zijn banken zijn bijna virges van constructie.
Het is bekleed met oude vulkanen en rode rots canyons die contrasteren met het blauw van het water. Zachte binnenzee, de watertemperatuur reikt tot 28 ° in de zomer.
De kloven van Heric (Mons la Trivalle)
De kloven van Heric (Mons la Trivalle)
Wandel langs de stroom, om de vele watervallen en kloven te ontdekken.
De Gorges d'Héric zijn ook een badplaats (zonder toezicht). Geniet van zonnige dagen om af te koelen in de natuurlijke zwembaden.
Sluit je aan bij het charmante gehucht Heric "typisch" voor de lokale architectuur met zijn kleine stenen huizen met daken bedekt met leisteen en kastanje houten kozijnen, smalle geplaveide straten en terrasvormige gronden.
De Gorges de l'Herault
De Gorges de l'Herault
“Grand site van Frankrijk” gegraven in het hart van het massief van Séranne, in de Languedoc Roussillon. Een half uur van Montpellier, de kloven van de Hérault zijn een ideale plek om op te frissen in het hart van het kreupelhout. Zoals vaak in de kloven van deze top 10, is het mogelijk, is het mogelijk om kano's te huren voor om af te dalen naar het ritme van de stroom. U zult ook de kans hebben om langs de loop van prachtige dorpen zoals Saint Guilhem de woestijn te ontmoeten, die een van de mooiste dorpen in Frankrijk is.
Lake of Jouarres (Homps)
Lake of Jouarres (Homps)
Dit meer van 100 ha, aan de rand van het Canal du Midi, biedt u de mogelijkheid om vele wateractiviteiten uit te oefenen: zwemmen, zeilschool ...
Lake Cavayère (Carcassonne)
Lake Cavayère (Carcassonne)
Zeer dicht bij de stad Carcassonne, dit meer van 22 hectare, heeft een maximale diepte van 23 meter. Verzilverd en beschut tegen de wind, ideaal voor initiatie om te windsurfen. Het heeft 300 meter aangelegd strand (gazon en zand), picknickplaatsen, een haak-tak ...
Het Raviège-meer
Het Raviège-meer
Gelegen in de buurt van de Salvetat sur Agout, de dam van Raviège, een hoogte van 35 meter, creëert een reservoir van 410 hectare en 12 km lang.
Alle wateractiviteiten zijn begaanbaar op dit meer, behalve de jetski. Een nautische basis maakt het mogelijk om waterfietsen, kano's, boten te huren ... Tal van wandel- en mountainbikeroutes lopen door het bos van beuken en dennenbomen die het meer omringen.
Beziers
Beziers
Béziers, gelegen in de vlakte Héraultaise, gezien vanaf de kathedraal van Béziers sinds de oude brug, is de tweede stad van het departement Hérault. Dynamische stad met 75 000 inwoners met een sterk toeristisch potentieel vanwege het klimaat, de nabijheid van stranden en de rijkdom van het erfgoed. Béziers geniet een uitzonderlijke geografische ligging tussen de Middellandse Zee en de bergen van de Haut Languedoc.
Hoogtepunten van het toerisme zijn de kathedraal van Saint-Nazaire, de Paul Riquet-steegjes, het theater, het plateau van dichters, de arena en de gangen.
Ontdek Béziers op een leuke manier door gebruik te maken van de aanwezigheid van het treintje
Het Canal du midi: (300 meter van de camping)
Het Canal du midi: (300 meter van de camping)
Maak een stop aan de rand van het Canal du Midi, geklasseerd als Werelderfgoed door de UNESCO, en zijn opmerkelijke 9 Ecluses Fonseranes, werk van de Biterrois Pierre-Paul Riquet (1604-1680), het Canal du Midi, ingedeeld sinds 1996 op het Werelderfgoed van de Mensheid, verbindt de Garonne met de Thau-lagune. De constructie duurde 14 jaar, van 1667 tot 1681, en 15.000 arbeiders werkten op de enorme locatie: 245 km lang, 64 sluizen, 126 bruggen waaronder 7 kanaalbruggen.
De Malpas-tunnel
De Malpas-tunnel
Een van de belangrijkste werken van het Canal du Midi, en de eerste tunnel ter wereld gegraven voor een kanaal.
Het heeft een lengte van 173 meter, een breedte van 6 meter en een hoogte van 8,50 meter. Het heeft 30 bogen die over de gehele lengte een ononderbroken kluis ondersteunen. Een voetpad kruist het op de linkeroever.
Op minder dan een kilometer van de Malpas kunt u de archeologische vindplaats Opidum Enseunes van een Gallisch dorp in de belangrijkste mediterrane regio ontdekken. Vanaf het oppidum krijgt u een adembenemend uitzicht op de gedroogde vijver van Montady, echte zon die is bebouwd sinds de XIIIe eeuw.
Het Massif de la Clape
Het Massif de la Clape
Het typische landschap bestaat uit een opeenvolging van rotsachtige plateaus gescheiden door smalle ravijnen, waar het lage garrigue domineert. De enorme dennenbossen die voornamelijk van Aleppo-dennen zijn gemaakt, staken wortel aan de zee. Begiftigd met een opmerkelijke fauna en flora, beschermt het massief de "corymbosa" gewoonlijk "Centaurée de la Clape" genoemd, wat een endemische plant is. In het noordwesten vermengen groene eiken en donzige eiken zich met pijnbomen.
Minerva
Minerva
Entre Cevennes y Black Mountain, la ciudad de Minerve se eleva sobre un espolón rocoso que domina la garganta de Cesse y Brian.... De natuurlijke bruggen van de Cessevallei maken het tot een uitzonderlijke geologische vindplaats. Mooie dorpjes om te bezoeken zoals Siran, Azillanet, La Caunette, Olonzac ... en het meer Jouarres. Zonder te vergeten om te stoppen bij De nieuwsgierigheid van L'Auriol (Lauriole) "de weg die op en neer gaat"
Pezenas
Pezenas
Pézenas, kunststad sinds 1950, geregistreerd sinds 2002 in het hart van het land van kunst en geschiedenis, geplaveide straten, uitkijktorens, vensters met verticale raamstijlen, nietjes, jodendom, collegiaal, consulair huis, herenhuizen illustreren de architecturale rijkdom van de stad, voormalige hoofdstad van de staten van de Languedoc, waarvan de plaatsen worden gemarkeerd door de herinnering aan Molière, haar gouverneurs Montmorency en Conti, waardoor hij de bijnaam "Klein Versailles van de Languedoc" kreeg.
Sete
Sete
Ga de kades van Sète over, kijk omhoog naar de gebouwen langs de grachten, het is het verleden van de stad dat je wordt aangeboden.
Sète heeft een levend echtelijk erfgoed, commerciële havens en cruises, een vissershaven in het hart van de stad, een vismarkt gevoed door een vloot van trawlers en tonijnboten.
Getuigen van zijn maritieme geschiedenis men zal ook zijn kwartalen van vissers, de calalane boten langs de kanalen ontdekken, het fort St Pierre wordt vandaag het theater van de zee, het museum van de zee, de grote pardon van St Pierre ...
Narbonne
Narbonne
Narbonne, Narbona in Occitan, is een Franse gemeente in het departement Aude, in de regio Occitanië. De stad wordt doorkruist door het kanaal van Robine. Narbonnais-schatten, de abdij van fontfroide, de kathedraal St Just en St Pasteur, de brug van de kooplieden en ten slotte de zalen ...
Middeleeuwse stad Carcassonne (70 km)
Middeleeuwse stad Carcassonne (70 km)
Carcassonne is een prachtige stad met een rijk cultureel en religieus erfgoed met de middeleeuwse stad.
Gelegen op de rechteroever van de Aude, de stad nog steeds bewoond, heeft 52 torens en twee concentrische luidsprekers die in totaal 3 km van de wallen. Dag en nacht toegankelijk, bij de Narbonne-poort en de Porte d'Aude, kan een groot deel van de middeleeuwse stad vrij bezocht worden. 
Oulibo
Oulibo
De olijfboom is voor ons de Middellandse Zee, de boomkoning bij uitstek. Een symbool van vrede en wijsheid sinds de oudheid, het is vandaag de dag de bewaker van de traditionele knowhow en getuige van de toewijding van Oulibo olijvenproducenten aan duurzame landbouw.
De teelt van de olijfboom in onze regio is om vele redenen voordelig, tegelijkertijd economisch, menselijk en ecologisch. Tot slot draagt het prachtige spektakel van de zilveren olijfgaarden grotendeels bij aan het valoriseren van onze mediterrane landschappen. 
Haven van Chichoulet
Haven van Chichoulet
Chichoulet, de verborgen parel van La Domitienne!
Riep de naam van de kleine vogel die zich op zijn land nestelt, de haven "Chichoulet" is een model van ontwikkeling. Mooi, modern en ecologisch.
Liefhebbers van zeevruchten hebben hun paradijs gevonden !!
Salins
Salins
De salinas van het eiland Saint Martin zijn het product van de lange geschiedenis die voortkomt uit de rapporten die de man onderhoudt met zijn omgeving. Ontstaan uit de ontmoeting van de lucht en de zee, heeft de zoutwinning de landschappen gevormd waarop zich een verbazingwekkende alchemie ontwikkelt die het zeewater omzet in zoutkristallen. Zoutzout van het eiland Saint Martin wordt geproduceerd volgens de techniek van "kwelders" die al sinds de oudheid worden gebruikt.
De zoutoplossing van het eiland Saint Martin produceert zout in kristallen of "grof zout", de natuur of in verband met specerijen of natuurlijke aroma's, gepresenteerd in verschillende verpakkingen.
De kleine patés
De kleine patés
Reelvormige taart gevuld met een zoute zoete vulling, licht gearomatiseerd met citroen.
De tiel van Sète
De tiel van Sète
De Sienne is een succulente culinaire specialiteit van de stad Sète in het departement Hérault, gebaseerd op octopus en pittige tomatensaus. De Italiaanse oorsprong "tiella" betekent gerecht.
Brandade
Brandade
deze kabeljauwemulsie geëmulgeerd met olie is nog beter met knoflook. Een specialiteit van Nîmes.
La fougasse
La fougasse
Het wordt op elk moment van de dag zonder honger gegeten ... dit is een echte traditie in het land van de Languedoc Roussillon. Ken je de patat (of gratons)? Dit zijn de residuen van varkensvet afkomstig van de vervaardiging van reuzel. Ze vonden een nieuw leven en verrijkten de broden. Bakkers bestendigen de techniek van het laten zakken van brooddeeg, coaten met margarine, kruiden met peper en garnering met friet. Het deeg wordt vervolgens op de wijze van lamineren bewerkt.
Oreillete
Oreillete
Deze delicatesse zoete en citroenachtige geur is van grote lichtheid. De heldere textuur en de gouden kleur maken het een product dat door iedereen wordt gewaardeerd.
Biterroise
Biterroise
Het is een mooi gouden en glanzende brioche, vaak in de vorm van een kleine schaal van een half dozijn centimeter lang, geparfumeerd met oranjebloesem en gevuld met rozijnen en appelmarmelade of vla.
Het Accrobranche-park van Béziers
Het Accrobranche-park van Béziers
Het park Accrobranche Bèziers verwelkomt al 10 jaar jong en oud en vervoert ze allemaal over de top, waardoor ze een onvergetelijke sensatie krijgen.
Kom je behendigheid testen op de 10 moeilijkheidsgraden in een natuurlijke en aangename omgeving in alle veiligheid.
Sam-Land Park
Sam-Land Park
Het Sam-Land Park, zijn openluchtpark met meer dan 1000m2 opblaasbare speelplaatsstructuur met waterstraal en voor volwassenenterras met fogger. De meest 1200m2, van airconditioning voorziene interieur met labyrint, buisvormige games ...
Kolandia Park (Vendres Plage)
Kolandia Park (Vendres Plage)
Captain Frimousse (Bèziers)
Captain Frimousse (Bèziers)
Royal kids (Vendres)
Royal kids (Vendres)
Het paradijs van kleine boeren (Cessenon sur Orb)
Het paradijs van kleine boeren (Cessenon sur Orb)
In de schaduw van pijnbomen in een heuvel die beschermt tegen de wind, ontdek met familie of vrienden meer dan 300 landbouwhuisdieren om een moment zowel educatief (educatief pad) als plezier te delen (themadagen, verjaardagen, ballads pony's, speeltuinen, ...).
La cité des abeilles, la «mini ferme Occitane» de l'Apiculteur (Cuxac d'Aude)
La cité des abeilles, la «mini ferme Occitane» de l'Apiculteur (Cuxac d'Aude)
Aquarium marin du Cap d'agde
Aquarium marin du Cap d'agde
Aquarium Mare Nostrum Montpellier
Aquarium Mare Nostrum Montpellier
Seaquarium Le Grau du Roi
Seaquarium Le Grau du Roi
Asinerie du rivage (Coursan)
Asinerie du rivage (Coursan)
Aux petits sabots (Berlou)
Aux petits sabots (Berlou)
Centre équestre la cavale (Nissan les Enserunes)
Centre équestre la cavale (Nissan les Enserunes)
Centre équestre des trois temps (Cazouls les Beziers)
Centre équestre des trois temps (Cazouls les Beziers)
Het paleis van het model Valras
Het paleis van het model Valras
Toy Museum biedt je 200 m², gigantische en geanimeerde modellen, de hele fee van bouwspellen in LEGO en "K'NEX", 2 internationale merken die generaties lang jong en oud bekoren.

Balade à vélo