04 67 37 05 26
RESERVEREN

Camping les Peupliers in Occitanië in Colombiers, culturele wandelingen om de verschillende toeristische plekken te ontdekken het hele jaar open

TOERISME

Camping Les Peupliers ligt in de stad Colombiers.
Gelegen tussen de zee en het achterland, zal iedereen zijn plezier vinden om te wandelen.

OCCITANIE

Administratieve regio van Zuid-Frankrijk, op de mediterrane gevel, Occitanie.
Het komt gedeeltelijk overeen met de voormalige provincies Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées.

Le climat, de type méditerranéen, est caractérisé par un ensoleillement exceptionnel.
Het klimaat, van mediterrane type, wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke zonneschijn.
Vakanties in Occitanië, het land van de gastronomie, in het zuiden van Frankrijk, worden geproefd met familie of vrienden.
Aquí encontrará algunas ideas de lugares turísticos esenciales para ver en un radio de 70 kilómetros, no podemos presentar todos los sitios pero hemos hecho una lista exhaustiva por temas.

We wensen je leuke ontdekkingen en aangename bezoeken !!!

Beziers
Beziers
Béziers, gelegen in de vlakte Héraultaise, gezien vanaf de kathedraal van Béziers sinds de oude brug, is de tweede stad van het departement Hérault. Dynamische stad met 75 000 inwoners met een sterk toeristisch potentieel vanwege het klimaat, de nabijheid van stranden en de rijkdom van het erfgoed. Béziers geniet een uitzonderlijke geografische ligging tussen de Middellandse Zee en de bergen van de Haut Languedoc.
Hoogtepunten van het toerisme zijn de kathedraal van Saint-Nazaire, de Paul Riquet-steegjes, het theater, het plateau van dichters, de arena en de gangen.
Ontdek Béziers op een leuke manier door gebruik te maken van de aanwezigheid van het treintje
Het Canal du midi: (300 meter van de camping)
Het Canal du midi: (300 meter van de camping)
Maak een stop aan de rand van het Canal du Midi, geklasseerd als Werelderfgoed door de UNESCO, en zijn opmerkelijke 9 Ecluses Fonseranes, werk van de Biterrois Pierre-Paul Riquet (1604-1680), het Canal du Midi, ingedeeld sinds 1996 op het Werelderfgoed van de Mensheid, verbindt de Garonne met de Thau-lagune. De constructie duurde 14 jaar, van 1667 tot 1681, en 15.000 arbeiders werkten op de enorme locatie: 245 km lang, 64 sluizen, 126 bruggen waaronder 7 kanaalbruggen.
De Malpas-tunnel
De Malpas-tunnel
Een van de belangrijkste werken van het Canal du Midi, en de eerste tunnel ter wereld gegraven voor een kanaal.
Het heeft een lengte van 173 meter, een breedte van 6 meter en een hoogte van 8,50 meter. Het heeft 30 bogen die over de gehele lengte een ononderbroken kluis ondersteunen. Een voetpad kruist het op de linkeroever.
Op minder dan een kilometer van de Malpas kunt u de archeologische vindplaats Opidum Enseunes van een Gallisch dorp in de belangrijkste mediterrane regio ontdekken. Vanaf het oppidum krijgt u een adembenemend uitzicht op de gedroogde vijver van Montady, echte zon die is bebouwd sinds de XIIIe eeuw.
Het Massif de la Clape
Het Massif de la Clape
Het typische landschap bestaat uit een opeenvolging van rotsachtige plateaus gescheiden door smalle ravijnen, waar het lage garrigue domineert. De enorme dennenbossen die voornamelijk van Aleppo-dennen zijn gemaakt, staken wortel aan de zee. Begiftigd met een opmerkelijke fauna en flora, beschermt het massief de "corymbosa" gewoonlijk "Centaurée de la Clape" genoemd, wat een endemische plant is. In het noordwesten vermengen groene eiken en donzige eiken zich met pijnbomen.
Minerva
Minerva
Entre Cevennes y Black Mountain, la ciudad de Minerve se eleva sobre un espolón rocoso que domina la garganta de Cesse y Brian.... De natuurlijke bruggen van de Cessevallei maken het tot een uitzonderlijke geologische vindplaats. Mooie dorpjes om te bezoeken zoals Siran, Azillanet, La Caunette, Olonzac ... en het meer Jouarres. Zonder te vergeten om te stoppen bij De nieuwsgierigheid van L'Auriol (Lauriole) "de weg die op en neer gaat"
Pezenas
Pezenas
Pézenas, kunststad sinds 1950, geregistreerd sinds 2002 in het hart van het land van kunst en geschiedenis, geplaveide straten, uitkijktorens, vensters met verticale raamstijlen, nietjes, jodendom, collegiaal, consulair huis, herenhuizen illustreren de architecturale rijkdom van de stad, voormalige hoofdstad van de staten van de Languedoc, waarvan de plaatsen worden gemarkeerd door de herinnering aan Molière, haar gouverneurs Montmorency en Conti, waardoor hij de bijnaam "Klein Versailles van de Languedoc" kreeg.
Sete
Sete
Ga de kades van Sète over, kijk omhoog naar de gebouwen langs de grachten, het is het verleden van de stad dat je wordt aangeboden.
Sète heeft een levend echtelijk erfgoed, commerciële havens en cruises, een vissershaven in het hart van de stad, een vismarkt gevoed door een vloot van trawlers en tonijnboten.
Getuigen van zijn maritieme geschiedenis men zal ook zijn kwartalen van vissers, de calalane boten langs de kanalen ontdekken, het fort St Pierre wordt vandaag het theater van de zee, het museum van de zee, de grote pardon van St Pierre ...
Narbonne
Narbonne
Narbonne, Narbona in Occitan, is een Franse gemeente in het departement Aude, in de regio Occitanië. De stad wordt doorkruist door het kanaal van Robine. Narbonnais-schatten, de abdij van fontfroide, de kathedraal St Just en St Pasteur, de brug van de kooplieden en ten slotte de zalen ...
Middeleeuwse stad Carcassonne (70 km)
Middeleeuwse stad Carcassonne (70 km)
Carcassonne is een prachtige stad met een rijk cultureel en religieus erfgoed met de middeleeuwse stad.
Gelegen op de rechteroever van de Aude, de stad nog steeds bewoond, heeft 52 torens en twee concentrische luidsprekers die in totaal 3 km van de wallen. Dag en nacht toegankelijk, bij de Narbonne-poort en de Porte d'Aude, kan een groot deel van de middeleeuwse stad vrij bezocht worden. 

Balade à vélo