04 67 37 05 26
RESERVEREN

Camping les peupliers in Occitanië in Colombiers, gastronomische wandelingen om de verschillende gastronomische plekken te ontdekken het hele jaar open

TOERISME

Camping Les Peupliers ligt in de stad Colombiers.
Gelegen tussen de zee en het achterland, zal iedereen zijn plezier vinden om te wandelen.

OCCITANIE

Administratieve regio van Zuid-Frankrijk, op de mediterrane gevel, Occitanie.
Het komt gedeeltelijk overeen met de voormalige provincies Languedoc-Roussillon en Midi-Pyrénées.

Le climat, de type méditerranéen, est caractérisé par un ensoleillement exceptionnel.
Het klimaat, van mediterrane type, wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke zonneschijn.
Vakanties in Occitanië, het land van de gastronomie, in het zuiden van Frankrijk, worden geproefd met familie of vrienden.
Aquí encontrará algunas ideas de lugares turísticos esenciales para ver en un radio de 70 kilómetros, no podemos presentar todos los sitios pero hemos hecho una lista exhaustiva por temas.

We wensen je leuke ontdekkingen en aangename bezoeken !!!

Oulibo
Oulibo
De olijfboom is voor ons de Middellandse Zee, de boomkoning bij uitstek. Een symbool van vrede en wijsheid sinds de oudheid, het is vandaag de dag de bewaker van de traditionele knowhow en getuige van de toewijding van Oulibo olijvenproducenten aan duurzame landbouw.
De teelt van de olijfboom in onze regio is om vele redenen voordelig, tegelijkertijd economisch, menselijk en ecologisch. Tot slot draagt het prachtige spektakel van de zilveren olijfgaarden grotendeels bij aan het valoriseren van onze mediterrane landschappen. 
Haven van Chichoulet
Haven van Chichoulet
Chichoulet, de verborgen parel van La Domitienne!
Riep de naam van de kleine vogel die zich op zijn land nestelt, de haven "Chichoulet" is een model van ontwikkeling. Mooi, modern en ecologisch.
Liefhebbers van zeevruchten hebben hun paradijs gevonden !!
Salins
Salins
De salinas van het eiland Saint Martin zijn het product van de lange geschiedenis die voortkomt uit de rapporten die de man onderhoudt met zijn omgeving. Ontstaan uit de ontmoeting van de lucht en de zee, heeft de zoutwinning de landschappen gevormd waarop zich een verbazingwekkende alchemie ontwikkelt die het zeewater omzet in zoutkristallen. Zoutzout van het eiland Saint Martin wordt geproduceerd volgens de techniek van "kwelders" die al sinds de oudheid worden gebruikt.
De zoutoplossing van het eiland Saint Martin produceert zout in kristallen of "grof zout", de natuur of in verband met specerijen of natuurlijke aroma's, gepresenteerd in verschillende verpakkingen.
De kleine patés
De kleine patés
Reelvormige taart gevuld met een zoute zoete vulling, licht gearomatiseerd met citroen.
De tiel van Sète
De tiel van Sète
De Sienne is een succulente culinaire specialiteit van de stad Sète in het departement Hérault, gebaseerd op octopus en pittige tomatensaus. De Italiaanse oorsprong "tiella" betekent gerecht.
Brandade
Brandade
deze kabeljauwemulsie geëmulgeerd met olie is nog beter met knoflook. Een specialiteit van Nîmes.
La fougasse
La fougasse
Het wordt op elk moment van de dag zonder honger gegeten ... dit is een echte traditie in het land van de Languedoc Roussillon. Ken je de patat (of gratons)? Dit zijn de residuen van varkensvet afkomstig van de vervaardiging van reuzel. Ze vonden een nieuw leven en verrijkten de broden. Bakkers bestendigen de techniek van het laten zakken van brooddeeg, coaten met margarine, kruiden met peper en garnering met friet. Het deeg wordt vervolgens op de wijze van lamineren bewerkt.
Oreillete
Oreillete
Deze delicatesse zoete en citroenachtige geur is van grote lichtheid. De heldere textuur en de gouden kleur maken het een product dat door iedereen wordt gewaardeerd.
Biterroise
Biterroise
Het is een mooi gouden en glanzende brioche, vaak in de vorm van een kleine schaal van een half dozijn centimeter lang, geparfumeerd met oranjebloesem en gevuld met rozijnen en appelmarmelade of vla.

Balade à vélo